Flash Banner Gelecek

Mezelerimiz

Barbunya Pilaki
Çiroz 
Acılı Ezme
Mısır Ekmeği
Haydari
Patlıcan Şakşuka
Kabak Yoğurtlu Cevizli 
Levrek Marine
Deniz Mahsullü Pazı Dolması
Soya Soslu Uskumru 
Zeytinyağlı Soğan Dolması 
Karidesli Cevizli Roka Ezmesi
Közde Patlıcan
Deniz Börülcesi
Hardal Otu, Turp Otu
Midye Dolma
Közlenmiş Kırmızı Biber
Lakerda
Karides Söğüş
Ahtapot Salatası
Deniz Mahsulleri Salatası
Şefin Salatası 
Kavun, Tam Yağlı Ezine Beyaz Peyniri
Mevsim ve Çoban Salatası
İmparator Salatası

Ara Sıcaklarımız

Patlıcanlı Levrek Dolma 
Balık Sufle
Peynirli Börek 
Patates Kroket 
Pazılı Somon Izgara 
Pavurya Bacağı
Okyanus Lokumu 
Balık Kokoreç
Midye Tava
Deniz Mahsullü Krep 
Fener Şiş
Balık Böreği
Karides Kroket 
Balık Köftesi
Deniz Mahsullü Kokoreç
Kalamar Tava 
Kalamar Izgara
Ahtapot Izgara
Sütlü Balık
Balık İskender 
Soya Soslu Jumbo Mantarlı domatesli
Tereyağda Karides Güveç
Kaşar Sufle

Balıklarımız

Balıklarımız Her Zaman Taze..
(Mevsimine Göre) ;

Lüfer
Palamut
Çinekop
Levrek
Çipura
Deniz Levreği
Deniz Çipurası
Kırlangıç
Lipsos
Barbunya
Tekir
Kalkan
Lagos
Mercan
Kofana
Karagöz
İstavrit
Hamsi
Mezgit
Istakoz
Böcek

İstanbul Balık Takvimi Hakkında Bilgiler

Bir zamanlar denizle iç içe olan İstanbul halkı, hangi balık ne zaman yenir, ne zaman tutulur, ne zaman alınır, hangi mevsimde hangi balık olur çok iyi bilirdi. 
O zamanlardan bu zamanda da geçerliliğini koruyan bir liste sunuyoruz sizlere;

Yılın ilk ayı olan Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut,
istavrit ve hamsinin çok lezzetli olduğu aydır. Çinekop, kofana, 
mezgit, tekir ve kırlangıçta çok boldur bu ayda.

Gelelim Şubat ayına.. Şubat deyince akla benzersiz lezzette olan kalkan ve tekir gelir.

Levrek ve kalkanın zamanı Mart'ta da devam eder.

Ama asıl kalkan bolluğu Nisanda yaşanır. Nisan ayı balık bereketinin yaşandığı aydır..
Mercan, levrek, kılıç, kırlangıç, mezgit, tekir ve barbunya da tezgahları doldurur nisan ayında..

Suların ve havanın yavaş yavaş ısındığı Mayıs ayında, levrek, barbunya, dilbalığı, tekir, kılıç ve iskorpitin 
tadına doyum olmaz.

İstanbul balıklarının en bereketsiz olduğu ay Hazirandır.

Ama aylardan Temmuz olunca sardalya ve çingene palamutu suları doldurur. Tatlarına doyum olmaz. 
Ayrıca tekir ve barbunyada çok lezzetlidir bu ayda.

Afiyet olsun ! Bol balıklı günler olsun!

Tatlılarımız

Balığın üstüne ne iyi gider..

Elbette tadı damağınızda kalacak bir tatlı...

Mer Balık sizlere , 
hiç bir yerde bulamayacağınız lezzetler sunuyor.

 

Tatlı Çeşitlerimiz;

Kabak Tatlısı (Kaymaklı)
Ayva Tatlısı (Kaymaklı) 
Kaymaklı Elma Tava
Çikolatalı Sufle
Ekmek Kadayıfı (Kaymaklı)
El Baklavası
Lokumlu Muhallebi
Şekerpare 
Cevizli Sarma

Mevsim Meyveleri

Çay Çeşitleri
Kahve Çeşitleri

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Ayın Mezesi : BALIKLI PATLICAN DOLMASI


Patlıcanı kızartıyoruz, içine balık dolduruyoruz ,
üzerine beşamel sos , çeşitli baharatlar ve kaşar peyniri
ekledikten sonra fırına veriyoruz. Peyniri eridikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra sıcak servis ediyoruz.


Çok değişik bir tat,Tavsiye ediyoruz! Afiyet olsun..



Ayın Balığı : KEMİK ÜSTÜ LEVREK


Çok hafif ve değişik bir tat.. Rengarenk bir seçenek.. 
Levrek fileto olarak ince ince dilimlenir , içine yeşil biber,
domates, mantar ve karides eklenir. Tereyağında kızartılarak 
yemeğe hazır hale getirilir. 
Afiyet olsun..



Şefin Tavsiyesi : SÜTTE BALIK


Tadı damağınızda kalacağından eminiz.
Levrek balığından hazırladığımız yemeğimiz oldukça zengin;
Mantar, domates, süt ,baharatlar beşamel sosla beraber hazırlanır. Ayıklanmış Levrek parçaları ile beraber fırında pişirilir. Afiyet olsun..



Aşçının Süprizi: ELMA TATLISI ( Kaymaklı/Kaymaksız)


Balığın üstüne en iyi giden harika bir tatlıdır.. 
MER BALIK size bu lezzeti sunuyor ,
Mutlaka Deneyin,
Afiyet olsun..

Mer Balık Restaurant 2000-2010
Desing by Who Creative